Aperitiv în formă de brad

Posted by Publicat de Claudia Alexandrina On 13:05



Chiar dacă au trecut Sărbătorile de iarnă vă propun un aperitiv foarte gustos şi care atată foarte bine. Eu l-am încercat de Crăciun şi vă pot spune că a fost un adevărat succes. Acest aperitiv foarte colorat în formă de brad o să adauge o notă interesantă bufetului dumneavoastră cu aperitive. Notaţi reţeta, poate anul aceste o veţi folosi şi voi.

Ingrediente:

-1 pachet de aluat pentru foietaj

-1 pachet de cremă de brânză fină

-o ceaşcă de smântână acră

-o linguriţă de mărar uscat

-o linguriţă de usturoi măcinat

-o cană de legume atent tăiate (boabe de piper, brocoli, cartofi, costravete şi/sau ceapă verde)

Mod de preparare:

  1. Încălzeşte cuptorul la 375 de grade C. După ce s-a dezgheţat aluatul desparte cele doau foi păstrându-le în forma rulată. Taie cele două foi rulate în bucăţi potrivite.
  2. Aşează bucăţile tăiate în formă de brad astfel încât să se vadă foaia rulată. Pentru a realiza un brad aşează o bucăţică în vârf, pe rândul următor asează 2 şi tot aşa până ajungi la mărimea pe care ţi-o doreşti.
  3. Apoi introduce-ţi bradul la cuptor şi aşteptaţi să se coacă între 11 şi 13 minute sau până capătă culoarea maro-auriu. Răceşte-l câteva minute, apoi prepară ceilalţi brazi.
  4. Aşează fiecare copac pe câte un platou. Într-un mic bol amestecă crema de brânză cu smântâna, mărarul, şi praful de usturoi, şi amestecă-le până devine o compoziţie fină. Întinde crema realizată pe brăduţii realizati. Ţine-ţi brăduţii la rece până sunt serviţi. Decorează brazii cu bucăţile de legume asortate.

0 comentarii

Trimiteți un comentariu