Ziua Îndrăgostiţilor – cea mai romantică zi a anului! O zi in care ne straduim cat mai bine posibil sa ne exprimam sentimentele de dragoste fata de persoana iubita, s-o tratam cu cat mai multa delicatete si atentie. O seara romantică, alături de o sticla de sampanie cu un mesaj de dragoste, face dintr-o seara de Valentine's Day, una memorabila! Iată câteva sfaturi utile.
Martini cu ciocolată
Raiul de ciocolată...În urmă cu cinci ani lucram la un celebru restaurant. Barmanul obişnuia să îmi prepare băuturi speciale însă cel care m-a prins a fost "Martini cu ciocolată".
Ingrediente:
- lichior de ciocolată
- vodka
- 1 cub de ciocoltă semidulce
Mod de preparare:
Într-un mixer pentru cocktail plin de gheaţă combină lichiorul de ciocolată şi vodka. Agită-l bine apoi toarnă-l în pahare de martini şi rade ciocolată deasupra.
Canellonni cu umplutura de condimente vegetale
Ingrediente necesare pentru 6 porţii:
- 300 g de spanac congelat
- 2 catei de usturoi
- 2 cepe
- 2 legaturi de busuioc
- 150 g de nuca de pinia
- 300 g de parmezan
- 6 linguri de ulei de maslinesare
- 25-30 canneloni (gata preparati)
- 750 g de sos de rosii
- 300 g de frisca nebatuta(Creme fraiche)
- piper macinat
- 1 lingurita de zahar
- 250 g de mozzarella
- 1 lingura de unt
Mod de preparare:
1. Se dezgheata spanacul, se curata ceapa si usturoiul, se spala busuiocul si se amesteca impreuna cu spanacul, cu nuca de pinia, cu parmezanul si cu 4 linguri de ulei de masline. Se aadauga sare iar umplutura se toarna in cannelloni, care se aseaza una lânga alta, intr-o tava de cuptor.
2. Cuptorul se incalzeste pâna la 220° C. Se curata acum si cealalta ceapa, se taie in bucati mici dupa care se caleste intr-o cantitate mica de ulei. Se adauga rosiile si frisca nebatuta, si se lasa pe cuptor pâna ce scad. Se condimenteaza dupa gust cu sare, cu piper si cu zahar.
3. Sosul de rosii se toarna peste cannelloni, dupa care acesta se acopera cu mozzarella taiat in cubulete mici si cu untul. Se lasa timp de 45 de minute sa se coaca in cuptorul incins (200° C si treapta a 4-a).
0 comentarii
Trimiteți un comentariu