Gulaş

Posted by Publicat de Claudia Alexandrina On 06:19






Ingrediente:

  • 1 kg carne,
  • 3-4 cepe,
  • 1/2 lingurita
  • boia de ardei,
  • 1 lingura bulion,
  • unt,
  • 1 ou,
  • 1 lingura faina,
  • ulei, sare.

Mod de preparare:

Se taie ceapa felii subţiri şi se rumeneşte puţin în ulei, după care se adaugă carnea tăiată în bucăţi potrivite. Se amestecă din când în când, ca să nu se ardă. Când începe să se rumenească, se adaugă boiaua, bulionul, sare şi puţină apă. Se lasă să fiarbă înăbuşit, adaugând din când în când puţină apă, până se frăgezeşte carnea. Separat, se freacă o lingură de unt, un ou, făină, puţină apă şi sare. Se amestecă totul bine. Se ia cu linguriţa din pastă şi se dă drumul găluştelor în apa clocotită. Se ţin să fiarbă 10 minute. Se scurg, se opăresc în unt şi se pun în mâncare sau se servesc ca şi garnitură. Mâncarea trebuie să fie servită foarte fierbinte.

0 comentarii

Trimiteți un comentariu