Haideţi la masa...Lasagna e gata!

Posted by Publicat de Claudia Alexandrina On 02:30





Am facut-o, am şi mâncat o porţie, acum să împart cu voi reţeta.


Ingrediente:


450 g carne tocată de porc şi vita sau numai de vita
1 pachet foi de lasagna
500 ml bulion sau sos de roşii
500 ml lapte
500 g mozzarela
5 linguri rase de făină
1 cub de unt (25 g)
2 catei de usturoi
250 ml supă pui
sare, piper, rozmarin, nucşoară
3 linguri vin alb


Mod de preparare:



  1. Carnea poate fi de porc, combinată, sau numai de vită, eu una am pus numai de vită dar asta ramâne la latitudinea fiecăruia. Se căleşte cu 2-3 linguri de ulei, sare şi piper. Când a început să se facă, dupa aproximativ 7 minute (foc mediu „6”) se pune usturoiul pisat şi supa şi se mai lasă 10-15 minute să scadă. Dacă nu aveti supă de pui faceţi dintr-un cub de supă şi apă fierbinte.

  2. După ce a scăzut se adaugă bulionul (se poate pune şi sos, de ex. sos Italian Baking Sauce de la Barilla) şi vinul. Se mai lasă 2 minute după ce dă în clocot.

  3. Sosul Bechamel se face din cubul de unt, lapte, făină, un vârf de cuţit de rozmarin şi un vârf de cuţit de nucşoară. Se amestecă făina cu puţin lapte, apoi se subţiază cu restul de lapte, untul, condimentele. Se pune la foc mediu „6” şi se amestecă continuu să nu se prindă de fund. După ce a început să clocotească, se mai fierbe 5 minute ca să se îngroaşe mai mult. Se împarte în 3.

  4. Se dă mozzarela pe răzătoarea mare şi se împarte în 3.

  5. Tava de 22 × 33 cm (3 l) se unge cu unt/ulei. Se pune un strat de foi, sos cu carne, sos alb, brânză, strat de foi, sos cu carne, sos alb, brânză, foi, sos alb, brânză. Se pune apă sau supă până la nivelul ultimei foi puse. Cu grăsimea pe care o va lăsa brânza are în ce să fiarbă. Aveţi grijă să nu umpleţi tava până sus pentru că se umflă. Se dă la cuptor 350°C (foc mediu) cam 45 de minute. Se verifică dacă intră furculiţa în foaie uşor.
Asta e reţeta pe care am folosit-o şi sunt foarte mulţumită de rezultate! Poftă bună şi spor la gătit!

0 comentarii

Trimiteți un comentariu