- un ardei capia
- 2 dovlecei, curăţaţi de coajă
- o vânătă mică, curăţată de coajă
- o ceapa
- 2 roşii bine coapte
- 50 gr ciuperci albe de cultura (champignon),tăiate în sferturi
- 200 ml suc de roşii
- o lingură busuioc verde, tocat
- sare, piper negru măcinat
Iată şi paşii simpli care duc la realizarea cu succes a acesteia:
1 Curăţaţi ardeiul si tocaţi-l în cubuleţe. La fel veţi proceda şi cu vânata. Tăiaţi dovleceii în felii mai groase şi ceapa în rondele fine.
2 Curăţaţi roşiile de pieliţă şi tăiaţi-le în sferturi.
3 Puneţi toate legumele într-o cratiţă, împreună cu sucul de roşii, sare şi piper după gust.
4 Când mâncarea începe să fiarbă, acoperiţi vasul şi lăsaţi-l pe foc încă 15 minute (sau cât este necesar ca să se înmoaie legumele).
5 Scoateţi legumele din cratiţă şi aranjaţi-le pe un platou.
6 Puneţi din nou cratiţa pe foc şi daţi sosul într-un clocot scurt, ca să se îngroaşe puţin. Mai adăugaţi sare şi piper, dacă este nevoie.
7 Strecuraţi sosul şi turnaţi-l peste legumele din platou.
Mâncarea poate fi servită atât rece, cât şi caldă. Recomand si un vin alb alături. Vă doresc poftă bună şi sper ca rezultatele să fie cele aşteptate!
0 comentarii
Trimiteți un comentariu