Acadele de zahăr

Posted by Publicat de Claudia Alexandrina On 00:17




Ei şi dacă tot am vorbit de ce aperitive am găti pentru aniversarea celor mici, haideţi să continuăm pe aceiaşi linie şi să le facem şi un mic "desert". Cine nu îşi aminteşte de acadelele mari pe care le savuram cu atâta plăcere când eram prichindei? Şi pentru că am gasit şi eu reţeta zilele trecute, m-am gândit să o împărtăşesc şi cu voi. Fiţi atente mămicilor pentru că cei mici mici mici vă vor adora!



Ingrediente:

  • o cutie de aladele de zahăr congelate(eu folosesc Pillsbury)
  • o cană de făină
  • o lingură de zahăr roşu
  • o lingură de zahăr verde

(Zahărul îl puteţi colora cu un colorant alimentar în ce culori vreţi)

Mod de preparare:

  1. După ce s-au dezgheţat taie-le în două. Împrăştie o jumătate de cană de făină pe suprafaţă. Întinde jumătate din cocă în forma unui dreptunghi de 12 ori 7 cm. Repetă cu restul de la coca plus un sfert de cana de făină. Presară un dreptunghi cu zahăr roşu, şi celalalt cu zahăr verde.
  2. Pornind din partea cea mai mică, rulează fiecare dreptunghi sub forma unei rulade. Înfăşoară ruladele în hârtie de plastic; bagă-le la congelator timp de cel puţin o oră pentru a putea fi mânuite mai uşor.
  3. Încălzeşte cuptorul la 350 de grade. Taie fiecare ruladă în 16 felii. Aşează feliile pe hârtie fără grăsime, la depărtare de 1 centimetru una de cealaltă. Coace-le timp de 7 sau 9 minute, sau până ce încep să se aurească pe margini. Lasă-le să se răcească timp de 1 minut. Îndepartează-le de pe hârtia în care au fost coapte şi pune-le pe un grilaj de aluminiu, pentru răcire.

0 comentarii

Trimiteți un comentariu