Cartofi ţărăneşti la cuptor

Posted by Publicat de Claudia Alexandrina On 15:09

Cartofi ţărăneşti la cuptor ... este una dintre reţetele pe care le fac de foarte mulţi ani(chiar înainte să mă gândesc să fac un site despre mâncare). Întotdeauna am păstrat ingredientele al fel deoarece este combinaţia perfectă între crocant şi gustos. Îmi plac cartofi preparaţii în aproape toate felurile, dar aceasta este favorita mea pentru că sunt exact ca acei cartofi pe care îi comanzi la "masa regelui"(o să vorbesc despre acest restaurant într-un alt post).

Ingrediente:
- 5 cartofi mari, roşii, spălaţi bine, fără să fie curăţaţi
- 3 căni suc de lămâie
- 2 căţei de usturoi mărunţiţi
- o lingură oregano
- 1/2 lingă de zahăr
- 1 lingură ulei de măsline
- 1/2 piper măcinat

Mod de preparare:
Încălzeşte cuptorul în prealabil la 375 grade C. Taie cartofii şi pune-i într-o tavă de cuptor. Amestecă usturoiul, lămâia, uleiul, oregano, zahărul, sarea şi piperul. Pune amestecul peste cartofi şi amestecă-i cu o spatulă până s-au amestecat bine. Acoperă tava cu o folie pentru gătit şi pune-i la cuptor pentru 30 de minute.
Îndepărtează folia, măreşte temperatura cuptorului la 400 grade C şi amestecă cu grijă cartofii. Continuă să îi laşi la cuptor pentru alte 30 de minute. Cu 5 minute înainte să îi scoţi de la cuptor pune folia înapoi peste tavă. În acest fel nu se prăjesc prea tare.
Poftă bună!

0 comentarii

Trimiteți un comentariu