Shaorma de pui

Posted by Publicat de Claudia Alexandrina On 15:38


Familia mea nu este fan fast food, dar întotdeauna am adorat shaorma facută în casă! Iată reţeta pe care eu o folosesc întotdeauna.

Ingrediente:
1. Pui
- 2 linguri suc de lămâie
- 1 lingură curry
- 2 linguri ulei de măsline

- 1/2 lingură de sare
- 3 grăunţi de usturoi
- 1 piept de pui tăiat bucăţi

2. Sos
- 1/2 cană iaurt fără grasime
- 2 linguri suc de lămâie
- 1/4 lingură sare
- 1 grăunte usturoi mărunţit

3. Alte ingrediente
- lipie pentru shaorma
- salată verde tîiată mărunt
- felii de roşii
- ceapă roşie

Mod de preparare:

Combină primele 5 ingrediente de la pui şi realizează o marinată pentru pui. Taie pieptul de pui în bucăţi şi pune peste marinata realizată. Pune apoi puiul la frigider toată ziua. Ca să prepari sosul combină iaurtul cu sucul de lămâie, sarea şi usturoiul. Amestecă-le bine cu blender-ul. Încălzeşte în prealabil o tigaie grill pentru a frige puiul. Îndepărtează excesul de marinată de pe pui şi pune-l pe grill şi lasă-l 4 minute pe fiecare parte până s-a făcut. Pune lipia pentru shaorma pe grill un minut pentru a se încălzi. Se serveşte cu salată verde, felii de roşii, şi ceapă peste lipie. Deasupra aşează puiul şi ornează cu sos.

0 comentarii

Trimiteți un comentariu