Tiramisu

Posted by Publicat de Claudia Alexandrina On 09:47

Prăjitura tiramisu este cel mai popular desert din Italia începând să se remarce şi în România în ultimii ani. Crema pufoasă combinată cu pişcoturile savoyardi crează combinaţia perfectă între delicios şi uşor.

Ingrediente:


6 linguriţe cu vârf de cafea,
o sticluţă cu esenţă de rom,
400 gr. pişcoturi Savoyardi,
4 oua,
7 linguri cu vârf zahăr;
500 gr. (2 cutii) supercrema Mascarpone sau 500 gr. smântână
24% grăsime,
2 plicuri de praf de frişcă;
cacao pentru ornat.


Mod de preparare:


  1. Se face o cafea din 3 căni de apă şi cele 6 linguriţe de cafea şi se lasă să se răcească; se freacă gălbenuşurile cu zahărul, până aproape că se topeşte zahărul (cca 10-15 minute cu mixerul). Se adaugă supercremă Mascarpone sau smântână şi se amestecă cu mixerul până devine consistentă ca frişca. Se introduce la frigider.

  2. Se bat albuşurile spumă, după care se adaugă praful de frişcă (fără să se dizolve în lapte) şi se mai bate cu mixerul până se încorporează praful de frişcă în spumă. Se amestecă cele două compoziţii (cel cu albuşurile şi cel cu galbenuşurile) şi se introduce amestecul în congelator. Se adaugă esenţă de rom în cafeaua răcită. Se înmoaie repede pişcoturile în cafea, unul câte unul. Se ţine o secundă pişcotul în cafea, căci altfel se înmoaie prea tare.

  3. Se foloseşte o tavă de 4-5 cm înălţime, în care să încapă aproximativ jumătate din cantitatea de pişcoturi aşezate unul lângă altul (tava de friptură e perfectă). Se aşază un strat de pişcoturi în tavă. Se întinde jumătate din crema preparată, după care se aşază iar un strat de pişcoturi şi deasupra se întinde restul de cremă. Se presară cacao deasupra, cu ajutorul unei strecurătoare de ceai.

0 comentarii

Trimiteți un comentariu