Tratamentul ideal pentru orice...capşuni şi ciocolată! Pentru că se apropie Ziua Îndrăgostiţilor vă propun această reţetă "dulce". Să înveţi să o faci nu e deloc dificil, dar îţi trebuie puţină răbdare pentru a face diferenţa dintre "a înmuia" căpşunile în ciocolată şi "a le scăpa" în ciocolata topită.
Cumpără căpşuni de dimensiuni medii. Oricât de frumoase sunt cele imense sunt mult prea greu de mâncat! spală căpşunile şi şi lasă-le să se usuce înainte să le "înmoi". Nu ar trebui să rămână nici nici o picătură de apă pe ele.
După ce "înmoi" căpşunile în ciocolată poţi să bagi vârful şi în nucă de cocos, alune mărunţite sau bonbonele mici. (sunt acele bomboane mărunte)
Pune ciocolata într-un vas mic care poate fi băgat la microunde . Topeşte-o la microunde pentru aproximativ 1 minut şi jumătate. Nu o să înceapă să îşi se topească până nu începe să facă bule. Scopul este ca ciocolata să se topească treptat, nu să fiarbă. (nu acoperiţi vasul) Dacă tot nu s-a topit mai las-o încă 15-20 de secunde la microunde. Mestecă ciocolata. Ar trebui să fie moale, fină şi să nu aibă bule de aer.
Pune ciocolata într-un vas mic care poate fi băgat la microunde . Topeşte-o la microunde pentru aproximativ 1 minut şi jumătate. Nu o să înceapă să îşi se topească până nu începe să facă bule. Scopul este ca ciocolata să se topească treptat, nu să fiarbă. (nu acoperiţi vasul) Dacă tot nu s-a topit mai las-o încă 15-20 de secunde la microunde. Mestecă ciocolata. Ar trebui să fie moale, fină şi să nu aibă bule de aer.
Încearcă să acoperi în jur de 2/3 din porţiunea căpşunii cu ciocolată. Arată mai bine decât dacă acoperi întreaga suprafaţă.
Apoi înmoaie cu delicateţe şi atenţie căpşuna într-una dintre topingurile alese.
Când înmoi ai grijă să ţii de codiţă ca să nu se acopere cu ciocolată din greşală.
Aşază capşunile "îmbrăcate" în ciocolată pe o folie de bucătărie. Ar trebui puse la frigider şi consumate la temperatura camerei în 24 de ore.
Pofta buna!
0 comentarii
Trimiteți un comentariu