Cum prepari foaia de plăcintă?

Posted by Publicat de Claudia Alexandrina On 15:17

Pentru unele gospodine, să-şi prepare singure foaia de plăcintă este la fel de înspăimântător ca şi să vorbească în faţa unei mulţimi de oameni. Din fericire suntem în secolul 21 şi există o cale de mijloc. poţi să faci plăcinte bune şi gustoase şi cu foi congelate de plăcintă pe care le poţi cumpăra de la magazin. Iată paşii care duc la preparare plăcintelor cu foi cumpărate.

O pungă conţine două foi de plăcintă, în cazul în care vrei să faci o plăcintă cu două foi cum este plăcinta cu mere. O foaie ar fi pentru partea de jos şi cealaltă ar fi pusă deasupra.
Dezgheaţă o foaie de plăcintă. Când lucrezi cu aluatul îngheţat de plăcintă secretul este să te asiguri că, în momentul în care începi să desfaci foaia, aceasta să fie aproape la temperatura camerei.

Dacă este prea rece s-ar putea sa o rupi. Dar dacă este prea moale s-ar putea să se lipească. Ia o farfurie specială pentru plăcintă (dacă nu ai, poţi folosi una rotundă, cu margini mai ridicate) şi desface-o.
Cu grijă, aşeaz-o pe farfurie.

Cu ajutorul degetelor dă o formă marginilor plăcintei precum în imaginile alăturate.












Reţetele întotdeauna spun să pui o foaie de abuminiu în jurul marginilor pentru ca foaia să nu se ardă. Poţi rupe câteva părţi din foaie, dar e întotdeauna dificil să le faci să stea bine. Rose Levy, cea care a scris biblia plăcintelor si a pastelor, explica, într-o reţetă, cum să faci un inel din foaia de aluminiu.
  • Cum faci asta?

Rupe o foaie de aluminiu în formă de cerc, care să aibă u diametru puţin mai mare decăt diametrul farfuriei. Ca să decupezi un cerc din mijloc foloseşte un bol mai mic decât farfuria. Lasă cel puţin o margine de 3-4 cm. Gaura din mijloc o să facă posibilă expunerea compoziţiei din mijlocul plăcintei, dar nu şi marginea plăcintei.


Pentru compoziţia plăcintei prepară o pastă din brânză şi ou, mere, sau dovleac după preferinţă. Apoi aşează folia pe margini şi bagă plăcinta la cuptor pentru 15 minute.

Plăcinta este numai bună de mâncat! Poftă buna!

0 comentarii

Trimiteți un comentariu