Friptură de proc condimentată şi asezonată cu legume de sezon...

Posted by Publicat de Claudia Alexandrina On 08:41

Dacă în weekend socrii vin la masă şi nu ştii cum să ieşi din impas eu îţi dau soluţia perfectă! Te gândeşti să îţi impresionezi soacra şi nu ştii cum? Adu în bucătăria ta o savoare Orientală pentru prânzul de duminică cu o friptură bine condimentată şi cu o aromă uşor dulce.

Timpul necesar preparării unui astfel de pranz pentru 6 porţii durează aproximativ 2 ore.



Ingrediente:



- mirodenii chinezeşti Schwartz

- ulei de măsline

- 15g sare de masă

- 1kg file de porc fără oase

- 1cm de rădăcină proaspătă de ghimbir, curăţată şi fin tăiată

- 1tbsp toasted sesame oil

- ½ to 1 pachet fulgi de chilli

- 2 cartofi mari, curăţaţi şi tăiaţi în fâşii mari

- 3 morcovi de mărime mijlocie, curăţaţi şi tăiaţi în fâşii mari

- 3 păstârnaci de mărime medie, curăţaţi şi tăiaţi în cubuleţe



Mod de preparare:




  1. Încălzeşte cuptorul în prealabil la 200 grade C. Presară peste fileul de proc mirodeniile chinezeşti, o lingură de ulei de măsline şi sarea şi asigură-te că intră bine in carne. Pune carnea într-o tavă de cuptor şi ţine-o acolo aproximativ 1 oră şi 45 de minute (70 minute un kilogram, plus 35 minute).

  2. Amestecă uleiul rămas cu ghimbirul, uleiul de susan şi fulgii de chilli într-un blo mare. Adaugă cartoful, morcovul şi cubuleţele de păstârnac şi tasează-le până sunt bine amestecate. Când au mai rămas doar 40 de minute până se prăjeşte carnea, varsă grăsimea de la carne într-o alta tavă mare de friptură. Adaugă în această tavă şi legumele şi pune-o la cuptor pe grătarul de sus deasupra cărnii.

  3. Când carnea este gata, scoate-o din cuptor, acoper-o cu folie de gătit şi las-o să se odihnească într-un loc cald aproximativ 15 minute. Între timp, creşte temperatura cuptorului la 220 grade C, şi lasă legumele la cuptor pentru încă 15 minute până când devin aurii şi fragede.

  4. Taie carnea de porc in felii şi serveşte-o lângă legume cu sos rece de mere.

Această friptură delicioasă şi picantă merită un vin regal şi înţepător.


0 comentarii

Trimiteți un comentariu