Sărmăluţe

Posted by Publicat de Claudia Alexandrina On 01:25

Sarmalele este una dintre cele mai populare mâncăruri tradiţionale româneşti. Este mai mult o mâncare care se prepară iarna, dar se întălneşte predominant la nunţi sau alte sarbători.

Ingrediente:

- o varză murată mare
- 1 kg carne tocată (carnea de porc ar trebui amestecată cu carne de vită)
- 2 cepe mari
- 1 lingură orez
- 500 ml bulion
- sare şi piper după gust
- ardei
- smântână

Mod de preparare:

Prepară într-un bol carnea cu ceapa tocată fin, orezul, sarea, piperul. Amestecă-le foarte bine. Cu grijă taie foile de varză. Forile de varză care sunt foarte mari pot fi tăiate în 2 sau 3 parţi. Pune o grămăjoară de carne pe foile de varză tăiate şi apoi înfăşoar-o. Cu cât sunt mai mici sărmăluţele, cu atât sunt mai gustoase. Păstrează o foaie mare de varză iar restul, se taie mărunt.
Alege un vas mare şi asează prima dată un strat de varză taiată, apoi un rând de sarmale, apoi varză şi tot asa. printre varza tăiată presară şi foi de dafin, piper boabe şi bulionul. Deasupra aşează o foaia de varză rămasă. Apoi aşează vasul la cuptor până când foaia de deasupra se întăreşte şi devine crocantă. Sarmalele se pot servi cu smântână şi ardei. Poftă bună.

0 comentarii

Trimiteți un comentariu