File de şalău cu cartofi nature

Posted by Publicat de Claudia Alexandrina On 08:01


Ingrediente:

- 4 bucăţi file de şalău
- 4 cartofi mari
- 100 g făină
- 150 g pesmet
- 2 ouă
- 50 g parmezan
- o linguriţă boia de ardei dulce
- 100 ml sos de roşii
- 1 linguriţă boia de ardei iute
- 250 ml ulei
- 1 linguriţă măghiran uscat
- o linguriţă pătrunjel verde
- sare şi piper după gust

Mod de preparare:

Spălaţi bine cartofii şi, fără a-i curăţa de coajă, coaceţi-i în cuptor. Presăraţi fileul de şalău cu sare şi piper, treceţi-l prin făină şi ouăle bătute, după care prin pesmetul amestecat cu boiaua de ardei dulce şi cu parmezanul ras. prăjiţi-le în uleiul încins până se rumenesc pe toate părţile, apoi scoate-ţi-le pe şerveţele. Puneţi la foc sucul de roşii împreună cu boiaua de ardei iute, o lingură ulei şi măghiranul. După ce dă în două-trei clocote luaţi-le de pe foc. Serviţi fileul de şalău cald, cu cartofii curăţaţi de coajă şi stropiţi cu sosul de roşii. Presăraţi deasupra pătrunjelul tocat mărunt. Poftă bună!

0 comentarii

Trimiteți un comentariu