Despre conopidă

Posted by Publicat de Claudia Alexandrina On 07:43

Conopida provine din Cipru, la început a fost numită şi „varză de Cipru”. Este cunoscută de 2500 ani. Era cultivată deja în Egiptul şi Persia Antică. Ulterior planta a început să fie cultivată şi în Italia, pentru ca în secolul al XVI-lea să se popularizeze în întreaga Europă. În bucătăriile contemporane este utilizată în special la ciorbe şi supe sau în felurile de mâncare cu legume. Se serveşte fiartă în întregime sau crudă în salate.
Conopida face parte din familia cruciferelor (varză, varză de Bruxelles), este bogată în sulf, vitamina C şi calorii. La 100 gr sunt doar 28 de calorii, ceea ce o face să fie folositoare în curele de slăbire. este recunoscută de multă vreme ca fiind extrem de eficace în prevenirea şi tratarea cancerului, mai ales a celui de colon. Cele mai multe rezultate apar dacă se foloseşte conopida în stare proaspătă, în salate sau fiartă la aburi. Pentru a o face mai uşor digerabilă, se adaugă usturoi, coriandru, chimion, tarhon sau mărar, în momentul preparării.

0 comentarii

Trimiteți un comentariu