Hamburger, friptură de criză...

Posted by Publicat de Claudia Alexandrina On 11:36

Bucătăria asiatică nu a fost niciodată punctul meu forte, însă reţeta acestui hamburger am aflat-o de la un fost bucătar de renume şi de atunci am învăţat că şi omuleţii cu ochii mici gătesc lucruri foarte gustoase şi mai ales, care să nu conţină orez.
Acest hamburger delicios nu numai că îmbină legumele teriyaki cu carne de porc dar şi pâinea fărâmiţată panko, un stil japonez de pâine.

Ingrediente:
- o cutie de legume Teriyaki
- ceapă verde tăiată cu grijă
- 100 g carne tocată de porc
- o jumătate de pâine fărâmiţată
- o lingură de seminţe de ghimbir
- un sfert de ceaşcă de maioneză sau dressing pentru salată
- o lingură de sos teriyaki
- chifle cu seminte pentru hamburger
- felii subţiri de castravete
Mod de preparare:

1. Pentru prepararea chiftelei taie legume teriyaki şi ceapa în mişcări neregulate până obţii fâşii subţiri. Pune-le într-un bol mare. Adaugă carnea de porc, pâinea fărâmiţată şi ghimbirul şi amestecă-le bine. Din compoziţia rezultată realizează chiftele de mărime potrivită.
2. Încălzeşte uleiul de măsline la căldură medie. Adaugă chiftelele, acoperă tigaia cu un capac, şi lasă-le aproximativ 10 - 12 minute întorcându-le o singură dată. Când au prins o pojghiţă maronie, crocantă sunt gata!
3. Între timp, amestecă maioneza, sosul teriyaki şi iaurtul cu mixerul într-un bol mic până sau amestecat bine.
4. Împrăştie sosul realizat şi deasupra şi sub chiftea. Pe deasupra aşează bucăti de castraveţi.
Micul dejun este gata, Poftă bună!

0 comentarii

Trimiteți un comentariu