Muşchi de viţel în aluat de pâine

Posted by Publicat de Claudia Alexandrina On 02:42


Număr de porţii: 4
Timp de preparare: 90 minute
Dificultate: medie
Ingrediente:
- 500 g făină
- 20 g drojdie
- 1 linguriţă zahăr
- 200 ml lapte
- 1 kg muşchi de viţel
- 1 legătură pătrunjel verde
- 1 linguriţă cimbru sau rozmarin
- 6 linguri ulei de măsline
- 1 ou
- sare şi piper după gust
Mod de preparare:
Dizolvaţi drojdia în laptele călduţ, adăugaţi zahărul şi trei linguri făină. Amestecaţi ingredientele şi lăsaţi amestecul la loc cald, până când îşi dublează volumul. Adăugaţi apoi treptat restul de făină, puţină sare şi piper. Frământaţi aluatul până când se dezlipeşte uşor de pe mâini şi de pe pereţii castronului. În ultima parte a frământării adăugaţi două linguri ulei în aluat. Lăsaţi-l la crescut în loc cald. Tăiaţi muşchiul în bucăţi de dimensiuni medii. Ungeţi bucăţile de carne în ulei şi condimentaţi-le cu sare şi piper pe toată suprafaţa. Întindeţi din aluat o foaie cu grosimea de un cm. Presăraţi aluatul cu pătrunjel tocat, cimbru sau rozmarin. Tăiaţi aluatul în pătrate mari şi înfăşuraţi fiecare bucată de carne în aluat. Puneţi rulourile astfel pregătite într-o tavă unsă şi ţineţi tava la cuptor, la foc potrivit, cel puţin 50 de minute, întorcându-le din când în când, pentru a se rumeni uniform.
Poftă bună!

0 comentarii

Trimiteți un comentariu