Tort diplomat

Posted by Publicat de Claudia Alexandrina On 14:15


Ingrediente:
- 40 g(4 plicuri) gelatină
- 6 pahare de zeamă de compot de ananas
- 4 ouă
- 6 linguri zahăr
- 1/2 kg frişcă

Mod de preparare:

Gelatina se pune la înmuiat în zeama de compot de ananas circa 30 de minute. Găblenuşurile se separă de abluşuri şi se freacă cu zahărul. Când gelatina s-a înmuiat se pune la foc mic cu gălbenuşurile până se face o "ciulama" subţire(să nu clocotească). Albuşurise se bat cu mixerul, apoi se adaugă 4 linguri zahăr şi se amestecă cu compoziţia călduţă. Frişca se bate bine cu mixerul la viteză mare. Bupă ce e gata jumătate din frişcă se amestecă cu albuşurile, gălbenuşurile şi gelatina.
O cratiţa de circa 3 kg se tapetează cu o folie pentru gătit(sau staniol). Compoziţia obţinută se amestecă cu fructe(ananas, kivi, portocale, banane), apoi se toarnă în oala tapetată. Se lasă la rece până se întăreşte(aproximativ 3-4 ore), apoi se răstoarnă şi se ornează cu portocale şi frişcă.
Poftă bună!

0 comentarii

Trimiteți un comentariu